Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pünkösd a Balatonfelvidéken

 

Pünkösd a Balaton felvidéken

 

Az indulás előtti héten az időjárás kidühöngte magát, így komoly esélyünk volt rá, hogy kellemes nyári időben járhatjuk be a Balaton felvidék legszebb részét, a Káli medencét.

A csoport nagy része már péntek reggel útra kelt, így délután egy könnyed, 23 km-es kerékpártúrával kezdtünk. Visszaérkezve a szállásra elővettük az otthon gondosan bepácolt húsokat, grillkolbászokat, és következhetett a jó hangulatú kerti parti!

Szombaton kicsit zűrösen indult a napunk, és úgy is folytatódott. Defekt, egy szerencsés kimenetelű baleset, és egy újabb defekt akadályozta az előre eltervezett programot. A Badacsonyt megkerülve, felkerestük a Salföldi kolostorromot, majd Ábrahámhegyen ebédeltünk. Az Ecséri templomrom után kénytelenek voltunk rövidíteni, és Zánka helyett, Kővágóörs, Köveskál fele tértünk vissza a szállásra. Napközben szép időnk volt, de Kővágóörstől Szentbékkálláig viharos szélben volt részünk, így többnyire toltuk a kerékpárt. Visszaérkezve a csoport nagy része még elgyalogolt a kőtengerhez, és sétált a faluban.

Másnap Monostorapáti fele indultunk, a két falut összekötő, félig föld, félig betonúton. Még a háznál szél fújt, de napközben szélmentes, príma időnk volt. Kapolcs-Vigántpetend-Balatoncsicsó-Leányfalu-Nagyvázsony-Mencshely-Dörgicse volt az útvonal. Az út nagyon kellemes és látványos volt. Elérve a Balatont, Balatonakaliban ebédeltünk. Innen pihenten, indultunk neki a túra utolsó szakaszának Zánka-Köveskál- Szentbékkálla útvonalon. A túra nem volt fárasztó, így a társaság nagy része még kisebb-nagyobb sétákat tett estig a környéken, néhányak felgyalogoltak az Ötvös kilátóhoz.

Hétfőn kocsival indultunk el. Az autókat, a Káptalantótit Badacsonytomajjal összekötő út mentén hagytuk. A sofőrök felgyalogoltak a Tóti hegyre, a többiek a Gulácsi hegyre. A sofőrök innen Badacsonyba mentek, és kerestek egy megfelelő parkolót, majd felsétáltak a Kisfaludy kilátóhoz. A csoport másik része a Gulácsi hegyről átgyalogolt Badacsonyba, érintve Köbölkutat, és a Badacsony másik oldalán felsétált a kilátóhoz. Itt találkoztunk a többiekkel, és némi pihenő után együtt mentünk az autókhoz.

A szállásra visszaérve becsomagoltunk, és kissé fáradtan, de élményekkel gazdagodva elindultunk hazafele.

Kovácsné Pécsy Kató

És még egy élménybeszámoló más szemszögből, Szederkényi Zsófia tollából.     Elolvasom

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.